Spill med kona - Oregon - 20.april 2010

Intro:
Hva gjør en når far i huset (meg) har skrudd ned parabolen for at Byggmester Bob kan bygge på? Man utnytter muligheten til å få fruen med på en runde brettspill etter en hektisk dag fylt med glava og andre helseforringende materialer.

Spill 1: Oregon:
Oregon er det første utgitte spillet fra Åse og Henrik Berg. Spillet går ut på å bygge ut prærien med bygninger og befolke disse med egne "cowboy-meeples". Helt generelt gjelder det å omringe en bygning med egne cowboyer for å få gevinst, eller bygge en bygning inntil egene cowboyer som også gir gevinst. Siden spillet er drevet av kort, er det en god dose flaks som spiller inn, som det gjerne gjør i disse lettere strategispillene.
Kortene er enten bygningskort eller landskapskort, og ved hjelp av disse kan en plassere ut bygninger eller cowboyer. I tillegg har en én "ekstra tur"-brikke og én "joker"-brikke, som krydder-funksjon. Disse kan være viktige og avgjørende for å kunne gjøre et godt spill.
Spillet er oppgitt til å ta 45 minutter, men vi opplever at dette går unna på 15-30 minutter når alle kan det (2-4 spillere). Så det kan av og til nesten oppleves som en "filler", et mellomspill mellom de større spillene.

Runden med kona gikk også raskt unna, og vi fikk en jevn og god omgang. Det som var litt spesielt var at det omtrent bare kom gruver og havner i spill. Gruver gir ikke poeng direkte, men en bruikke som kan inneholde enten 1-3p (kull) eller 3-5p (gull). Dette gjorde spillet mer uforutsigbart, men også spennende. Kona fikk ut en kirke i spill, og som "kollekten" bare steg og steg, uten at jeg klarte å utnytte dette. Heldigvis sluttet spillet kjapt ved at begge fikk ut sine siste cowboyer, og resultatet ble som antatt jevnt:

las^se - 85p
kona... - 80p

Merk1: Vi spilte med husregel for to spillere. Vi fjerner alle "bål"-kortene, som reduserer størrelsen på brettet. På denne måten blir det et tettere spill.
Merk2: Jeg var heldig med inntrkking av kull og gull, og fikk nesten maksimal uttelling på brikkene mine. Dermed kunne det like gjerne vært kona som vant.

Outro:
Av de spillene jeg spiller sammen med kona er Oregon det desidert mest spilte. Selv har jeg vært fan av spillet siden det kom ut, og spiller det jevnlig. Det jeg liker med spillet er at det kan variere veldig fra gang til gang, og at flaksmomentet er akkurat passe for et strategisk familiespill. Nå står 15 dager jobbreise for tur, så det blir nok stille fra "Spill på Karmøy"-bloggen. Happy gaming!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar