Spesial - På reisefot i Bergen - 21.april 2010

Intro:
Det hender jeg reiser offshore på båt, og det hender også at båten blir liggende til kai i påvente av bedre tider.
Denne gangen skulle jeg til Kristiansund, men på grunn av et "aske-komplott" så ble det Bergen istedet. Tilfeldigvis var det samme dag som BBK hadde sin ukentlige spillkveld på Nordnes bydelshus. Valget for hva jeg skulle bruke kvelden til var satt!

Finne frem til BBK er lett når jeg fikk en kamerat som bor i Bergen til å hente meg og bli med for å spille. Det er egentlig en spesiell by, Bergen. Veiene går der du tror du ikke skal, samt parkeringshusene spiller klostermusikk. Tydeligvis har det dryppet litt for mange regndråper på noen inflytelsesrike bergensere. Huset var lett å finne frem til, og det var hengt opp plakat på døren til lokalet hvor Bergen Brettspillklubb holdt til. Vi entret scenen....

Spill 1: Dominion:
Vi kom inn i et lite rom, med mange personer. Når vi kom, ble det totalet antallet 16 personer, som også var den nåværende rekorden. Det var spill på tre bord, hvor vi satte oss ned på et fjerde som vennlig ble rigget til av ivrige BBK'ere. Jeg ville vise kameraten litt forskjellige spill, og Dominion er et flott spill som alle bør få kjennskap til, så vi satte igang.

Dominion går ut på å kjøpe kort som du samler i en kortstokk. disse kortene kan enten være penge-, poeng- eller aksjonskort. Ved hjelp av de riktige aksjonskortene kan du lage kombinasjoner som gir deg mulighet til å kjøpe dyrere eller flere kort i runden, som igjen fører til at du vinner spillet.

Dominion med to spillere fungerer utmerket. Vi satte igang med et anbefalt oppsett fra regelheftet, og den førstegangsreisende kameraten fikk forståelsen for spillet relativt kjapt. Han oppnådde tidlig en god kortstokk, og kunne kjøpe to 6-poengkort (Province) før jeg var i nærheten. Jeg fikk press på meg, og prøvde å ta igjen forspranget. Det holdt nesten.

Kamerat Sveinung -  39
las^se - 37

Spill 2: Ubongo Duell
De andre bordene var fortsatt opptatt med sitt, og vi kjørte på videre med Ubongo for to. Dette er en veldig bra utgave av spillserien. En kjapp forklaring av reglene, og vi var igang. I Ubongo Duell går ikke rundene på tid, og oppgavene er noe vanskeligere enn i vanlig Ubongo. Spillerene gjør samme oppgavene, og det gjelder å løse disse først.

De fire første rundene gikk kjapt.... for en av oss. Sveinung (kameraten) spilte ikke på høyde med sitt Dominion-spill, og jeg ledet dermed 4-0. Han fikk teken på spillet etter hvert, men det var for sendt, selv om han fikk inn en "Bango!":

las^se - 5
Sveinung - 1

Spill 3: Tsuro
Har alltid hatt lyst å spille spillet, men har ikke  hatt mulighet til å prøvd før her i Bergen. Spillet går ut på å legge ut kvadratiske brikker på et brett, for å lage en sti som din markør skal vandre på. Målet er å være den siste til å fortsatt ha muligheten til å forlenge stien.

Vi tok en rask omgang med to spillere, og jeg tapte lett. Fikk følelsen at det var veldig likt Metro, bare at Metro var bedre. Nå må det nevnes at Tsuro har vesentlig kortere spilletid, og er et abstrakt spill som ser veldig flott ut.

Spill 4: Saboteur
Vi var 6 spillere som ikke visste hva vi skulle finne på. Dele oss, eller spille noe alle sammen. Det ble Saboteur, og det viste å være seg et lurt valg. Spillet går ut på å ta rollen som en dverg, og i kollektiv bygge en gruvegang, som skal nå en gullklump. Skåret i gleden er at noen av dvergene er sabotører, og vil gjennom kløkt, list og overtalelse prøve å ødelegge for de andre

Med nye personligheter blir spillet ofte helt forskjellig fra tidligere spill, så også her. Pocoloco viste seg å være en strateg som hadde samme taktikk både som sabotør og snill dverg; Kaste kort i kastebunken, uten å vise hva det var, for så å trekke nytt kort. Har ikke sett en slik taktikk før, og vet heller ikke om det var noen god taktikk. Sveinung var sympatisk og forståelsesfull, men som sabotør var han klar til å stikke deg i ryggen om han fikk muligheten. Hans forsøk på å hindre spillet var igangsatt alt for sent og dermed mislykket. Stjernen av taktisk spill går allikevel til mister.X (husker ikke navnet). Han hadde blitt sperret av en annen spiller slik at han ikke kunne bygge gruvegang. Dette hadde han glemt, og glimtet til med en fatal sperring av gruvegangen til alles store fortvilelse (de snille....), men ble til brølende latter da det ble oppdaget at han ikke kunne legge det ut allikevel.

Det ble spilt tre runder, hvor sabotørene mislyktes hver gang. Det var jevnt, men resultatet viste at det lønner seg å satse på å være den første til å finne skatten:

Thor/Tor - 8 gull
las^se - 7 gull
Pocoloco, Sveinung, mister.X og mister.Y - Husker ikke i farten :)

Spill 5: Gulo Gulo
Barnespill, men veldig morsomt spill, hvor du skal  hjelpe jerven din til å stjele egg. Eggene er i forskjellige farger, og hvor jerven står bestemmer hvilket egg du kan ta. Men vær forsiktig. En pinne stikker opp fra skålen, og er klar for å falle ut så snart du gjør en tabbe. Da må du flytte bakover!

Spillet var jevnt med mange utolige eggplukkinger, men til slutt fikk mister.X mulighet til å plukke det fantastiske lilla egget, og vant spillet. Et utrolig kjekt spill, som kan spilles av alle "barn" i alle aldre!

Spill 6: Tobago
Jeg får ikke sagt nok hvor bra dette spillet er. Har spilt det en god del ganger nå, og blir rett og slett ikke lei. Vi var 4 spillere og klare for å finne skatter. Det var bare jeg som hadde spilt spillet tidligere, men alle var ivrige fra første stund.

Spillet handler om å lete etter skatter. Spilleren flytter rundt på terrengbilen sin for å finne skatter og hente amuletter som på mystisk vis  dukker opp langs kysten. Skattene finner en ved å spille spor-kort. En finner skatten når det bare er ett område hvor skatten kan ligge, og en spiller kan grave den op ved å plassere bilen sin på det området. Men pass på. Kanskje er det en forbannelse som beskytter skatten, og som straffer dem som graver den opp! Best å sikre seg ved å plukke opp en amulett og to....

Spillet er lite flaksbasert, og fungerer utmerket når "gamers" og "non-gamers" skal barke sammen til skattejakt! Men spillet denne kvelden var preget av "gamers" og det ble kniving hele veien. Jeg så tidlig at dette ville bli en hard nøtt, og de andre viste stort talent til å være førstegangsreisende. Forspranget jeg hadde i starten ble fort spist opp av en ivrig Pocoloco, som var svært målbevisst og gjorde smarte valg hele veien. Resultatet var som forventet:

Pocoloco
Thor/Tor 
las^se
Sveinung

Outro:
En svært morsom og koselig spillkveld i Bergens beste brettspillklubb var over, og ble avsluttet med en herlig kebab. Er du i bergen en onsdag mellom 17-22.30, så vet du hvor du skal gå; Nordnes Bydelshus, i andre etasje. Takk BBK for hyggelig samvær, selv om dere er på vei til å vokse ut av lokalene deres :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar