Spill med venner - Det begynner å bli jevnt mye spilling i Bergen! - 26.april 2010

Intro:
Outland i Bergen kunne skilte med et særdeles godt utvalg av spill, og i et spontant øyeblikk trosset jeg regndrysset og gikk fra Skolten til "Downtown". Med meg hjem hadde jeg Dominion, som jeg vet jeg burde kjøpt for lenge siden, men bedre sent enn aldri. En telefon og 15 minutter gikk før gårsdagens (25.04.2010) motspillere mønstret på spillkveld i båtens messe.

Spill 1: Heck Meck
Spillet som av en eller annen grunn fenger. Her gjelder det å trille terninger, og prøve å få en kombinasjon av tall (og marker). Når det er tomt for marker, er det den med mest marker som vinner. Du kan ta av den åpne matfatet, eller stjele motstanderens.

Med rammen lagt for et spennende spill, så trillet vi igang. Las^se kom dårlig ut, men Sveinungen viste talent for flaks. Det skulle vise seg å være kortvarig, selv om spillet var langvarig. Mye stjeling førte til at las^se og Andas kranglet i toppen. Sveinungen tok revansje, men las^se fikk til slutt for stort forsprang til at de andre kunne gjøre noe.

las^se - 10
Sveinungen  - 3
Andas - 2

Spill 2: Dominion
Dominion er et spill som varierer stort i spilloppsett grunnet antallet forskjellige aksjon-kort. Grunnelementene er dog så grunnfestet, at spillet ikke endres så fundamentalt som en skulle tro.

Andas syns spillet var kjempebra, og var gira hele veien. Sveinungen var gira som få etter BBK-besøket, med seier over las^se i nettopp Dominion.

1. runde: "Første spill"-oppsettet ble brukt, og Village, Market og Militia var populære kort. Det ble til slutt Province-kortene (6-poeng) som ble tomt, og det ble et meget jevnt oppgjør. Sveinungen klarte ikke å leve opp til forventningene, og måtte se seg slått denne gangen.

las^se og Andas - 39p + likt antall runder --> Delt seier
Sveinungen - 12p

2. runde: Tilfeldig oppsett ble brukt, og Market, Gardens og Spy var rundens mest populære. Lite kort som gav muligheten til å spille flere aksjons-kort. Andas var raskt ute med oppkjøp av Gardens, mens Sveinungen kjøpte en god kombinasjon av Gardens og Province-kort. Spillet ble mye jevnere denne runden, og det hele ble avgjort på siste runde.

Andas - 55p
Sveinungen - 51p
las^se - 49p

Outro:
Forrige kveld ble Sveinungens kveld, mens denne gangen var det Andas sin tur. Selv ble det min kveld begge dagene, for bra spill sammen med kjekke medspillere er en liten seier i seg selv.

1 kommentar:

  1. Takk for tre konge kvelder med spilling på mindre enn uke:) ikke verst! må absolutt gjentas! Morsomme innlegg her på bloggen, med fyldige referat..I like it:) Snakkes - Sveinungen

    SvarSlett